BLOG

Le Grand Départ 2019

 

2019. június 08.

Írta Kecsmár Szilvia

Amióta az eszemet tudom, a szüleim szinte kizárólag sportot és híreket néznek a tévében. Az utóbbi években inkább csak sportot. Ezért a Tour de France élmény elég hamar megtalált.

Fülledt nyári napokon előszeretettel húzódtunk a szoba hűvösébe, és végeláthatatlan órákon át bámultuk a francia tájat. Untam. Nagyon. A párizsi nagy finálé idejére még csak-csak fellelkesedtem, de annyira azért mégsem, hogy megértsem a heteken át tartó kínlódást. Mármint a tévébámulást. 

Sok év telt el így. Aztán Brüsszelben eljött egy hűvös, esős nyári nap, amikor a négy fal közé rekedve unalmunkban bekapcsoltuk a tévét. Vagy egy óra is eltelt, és mi azon kaptuk magunkat, hogy nem csak nézzük az elsuhanó francia tájat, hanem még élvezzük is a látványt. Térképen bújtuk az útvonalat, persze főleg kastélyok és várak után kutattunk, bővítettük a felfedezésre váró vidékek listáját, és egy kicsit furcsán ugyan, de mégiscsak bekapcsolódtunk a Tour de France világába. 

Brüsszel, 2019

Néhány éve, Antwerpenben éppen lemaradtunk a verseny belga szakaszáról, és a csalódás sokáig elkísért. Ezért, amikor megtudtam, hogy idén Brüsszelből indul a verseny, fel sem merült, hogy távol maradjak. Ráadásul, a Wanty-Groupe Gobert csapat egész héten át jóformán az ablakunk alatt “állomásozott”, így láthattuk, hogyan készítik fel a versenybicikliket a nagy menetre. Aztán eljött a hivatalos rajt, majd az időfutamok napja, és mi a korláthoz tapadva, lelkesen lobogtattuk az ajándékba kapott uniós zászlót, kiabáltunk, szurkoltunk, begyűjtöttünk még néhány ajándék vásárfiát, és egészen fellelkesülten már a franciaországi szakaszra kívánkoztunk. Persze, nem megyünk. Idén még nem… 😉 

Wanty-Groupe Gobert

 

A brüsszeli tömegben 🙂

 

Ezen a hétvégén nagyon jó volt brüsszelinek lenni, és a tömeggel együtt ünnepelni a versenyzők mellett egy kicsit a városunkat is, amire nagyon ráfért már egy ilyenfajta üdvrivalgás.

Időfutam