BIO

Néhány szó rólam
Kecsmár Szilvia írásait a könnyed kifejezésmód és a fanyar humor jellemzi, ugyanakkor történetei megindítóak, emberiek és mélyen elgondolkodtatnak. Folyamatosan hatnak rá a nyelvek, kultúrák, ízek, emberek… Leginkább az élet mélyrétegei érdeklik, az emberi létezés tudatos és tudattalan mozgatórugói. Évek óta publikál folyóiratokban (Liget, Ezredvég, Agria, Kalligram, Pannon Tükör, Tiszatáj Online) és kötetekben (Szegedi Horizont 2017; Simon Zoltán: Apám kalapja, 2016; Gyűlölet és kiengesztelődés a Bibliában, 2016; Itt maradni, 2015; Szeged Antológia 2014, 2015, 2016).

2013-ban a Dióhéjban című írásával a Liget irodalmi és ökológiai folyóirat „TITOK LEGYEN!” című pályázat nyertesei közé került. 2014-ben a Kétpercnyi mennyország című novellája a Cédrus Művészeti Alapítvány és a Napút folyóirat „Kortárs irodalmi alkotások pályázata 2013” című felhívás egyik nyertese volt. 

2016-ban az SZTE-BTK Irodalomtudományi Doktori Iskolájában szerzett abszolutóriumot. Tanult Párizsban, Bécsben. Jelenleg Brüsszelben él.  Az Egy maréknyi fűszer című regénye 2018-ban látott napvilágot. Megtalálható a Libri, Líra, Bookline, Book24, Álomgyár stb.. kínálatában.

 

Emmi története korunk története. Egy párizsi tanulmányút és az ezzel elinduló felnőtté válás buktatói kellenek ahhoz, hogy megtalálja önmagát, felfedezze a saját hangját és céljait. A tűzre dobott fűszerdarabok az új élet ígéretét hozzák el számára az indai asram szertartásán. Vajon sikerül neki a múltat hátrahagyva a jövőbe tekinteni? Egy maréknyi fűszer, regény.

 

Tagságok:

Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) (2018)

Szegedi Írók Társasága (2014)

Kecsmár Szilvia optikája nem szokványos optika. Bár ismeri és használja a tradicionális narratív próza eszközeit, s nem idegenek tőle az avantgárd és a posztmodern fogások sem, mégis elsősorban a maga útján halad, saját habitusának és késztetéseinek engedelmeskedik. Nézőpontja kétségtelenül és a szó legnemesebb értelmében női nézőpont. Világképe és -látása nem a hagyományos női szerepekből, ám nem is a fogyasztói társadalom nő-ideáljából építkezik. Írásinak hangvétele, melyben irónia és távolságtartás megfér az elkötelezettséggel és az emberbe vetett hittel, egyedei, szövegeinek hangulata új ízekkel gazdagítja a harmadik évezred magyar irodalmát.
Bene Zoltán

író

REGÉNYEM

Egy maréknyi fűszer (2018)

NOVELLÁK

Válogatás a megjelent novelláimból

BLOG

Gondolatok, történések, utazások